L’Ajuntament de Sabadell i la cooperativa TUS (Transports Urbans de Sabadell) han incorporat a la seva flota 5 autobusos híbrids Iveco Urbanway. Amb aquesta estrena l’empresa de transports urbans podrà retirar 5 dels vehicles més antics de la flota.

Aquests vehicles permeten reduir les emissions de C02 i fan que l’empresa TUS continuï modernitzant tot el seu parc de vehicles. D’aquesta manera l’estalvi respecte als busos antics és d’un 30% pel que fa a combustible, i les emissions baixen un 90%. Els nous busos s’han adquirit gràcies al projecte DUSI, cofinançat al 50% per la Unió Europea i el fons FEDER.

També presenten millores importants d’accessibilitat, tot el vehicle és de pis baix i disposa de doble rampa, elèctrica i manual, agenollament i quatre seients reservats. A més a més, els nous vehicles ja venen amb totes les mesures COVID incorporades per garantir la seguretat dels usuaris en temps de pandèmia.

Amb aquesta incorporació s’ha reduït la mitjana d’edat de la flota, un fet que permet retirar els 5 vehicles més antics de l’empresa. Fins avui, la mitjana d’edat de la flota era de gairebé 12 anys i amb aquesta operació es reduirà a 9,5. És un nou avenç cap a un transport més sostenible i respectuós amb el medi ambient i els ciutadans.

Els vehicles antics, de moment, no es retiraran definitivament sinó que passaran a ser de reserva temporal, per si calgués fer-los servir per reforçar les línies a causa de les restriccions d’aforament als vehicles a causa de la pandèmia.

Afegeix un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Saluda a les xarxes

Digues hola a les nostres xarxes socials i o comparteix les notícies que vulguis.

Troba-ho per seccions